november 2019 – Proeverij
Na een vergisting en rijping van in totaal acht weken, konden we het resultaat laten proeven en beoordelen door alle collega’s tijdens de maandmeeting. Welke van de twee recepten vinden zij het lekkerst? En van welk recept gaan we dus een grote batch van 500 liter maken? De keuze viel op het klassieke kruidige blond bier. Tijdens de proeverij is ook de naam Paradijszvogel en het etiket gekozen.
februari 2020 – Brouwen op grote schaal
Tijd om de grote batch te brouwen, samen met brouwer Glenn van Stadsbrouwerij Veenendaal. Het wachten tot mei 2020 duurde lang, maar gelukkig konden we tussendoor de ontwikkelingen monitoren door af en toe te proeven… uh testen!
mei 2020 – Samen vieren
Na een rijping van ruim twee maanden en een botteldag, is het moment dan eindelijk daar. Ons jubileumbier is klaar om te toosten op ons 12,5 jarig jubileum! Ben je geïnteresseerd in hoe ons bier smaakt? Bezoek ons op een van onze events, of borrel op vrijdagmiddag met ons mee en laten we samen het succes vieren!
Ons unieke bierrecept
Bartosz Paradijszvogel | ||
Bierstijl | Blond | |
Volume | 20 liter | |
Begin SG | 1060 | |
Eind SG | 1010 | |
Alcohol percentage | 6,60% | |
Mouten | Hoeveelheid | Percentage |
Pilsmout (3 EBC) | 3,5 kg | 64% |
CaraPils (30 EBC) | 1,0 kg | 18% |
Vienna Barke | 1,0 kg | 18% |
Hop | Hoeveelheid | Percentage |
Styrian Golding (4,8% alfa) – 60 min | 30 gr | 60% |
Saaz (3,7 %) – 30 min | 20 gr | 40% |
Gist | Hoeveelheid | |
Mangrove Jack M41 | 11 gr | |
Maisschema | ||
40 min 65 graden, 20 minuten 72 graden, 5 min 78 graden | ||
Vergisting | ||
Primair (1-4 dagen) | 19-24 graden (vanzelf laten oplopen) | |
Secundair (10 dagen) | 21 graden |